Beställa Atarax på Apotek

ataraxAtarax tillhör en grupp av läkemedel som kallas för sederande antihistaminer. Läkemedlet har flera användningsområden, det används bland annat vid behandling av ångest samt vid behandling av olika typer av allergiska reaktioner.

Användning av Atarax

Preparatet (eller receptfria sömntabletter som fungerar) är ett av de äldsta antihistaminmedicin som skapats, och kan skapa euforiska känslor eller en “hydroxinsyrahög” utan att bli beroendeframkallande. Denna medicinering syntetiserades först 1956, men den används fortfarande i stor utsträckning idag. Det är faktiskt ett av de mest populära antihistaminerna som är tillgängliga på grund av dess effektivitet och mångsidighet.

Köpa online

Atarax används vid ångest och oro, klåda eller nässelutslag genom att dämpar vissa funktioner i hjärnan och blockerar histamin. Atarax innehåller det verksamma ämnet hydroxizin.

Hydroxizin används för att behandla:

  • ångest hos vuxna där ingen alternativ medicinering indiceras;
  • nässelfeber (urtikaria) och klåda (pruritus) som orsakas av allergiska reaktioner hos vuxna, ungdomar och barn 5 år och äldre.

Läkemedlet tillhör en grupp läkemedel som kallas sederande antihistaminer. Det undertrycker vissa funktioner i hjärna utan att skapa ett beroende.

Med 120 tabletter Atarax 10 mg kan du också spara på priset. Ca 48 EUR för 120 piller, motsvarande endast cirka 0.40 EUR per tablett.

Hur fungerar Atarax?

Atarax verkar lugnande vid ångest och oro genom att påverka en del av hjärnan som styr bland annat vakenhetsgraden, andningen och skelettmuskulaturen. Läkemedlet lindrar klåda och nässelutslag genom att blockera histamin, ett ämne som finns i vissa av kroppens celler och som orsakar allergiska reaktioner.

Dosering och korrekt användning av Atarax

Atarax finns som tabletter i styrkorna 10 mg och 25 mg. Dygnsdosen för barn som väger under 40 kg bör inte överskrida 2 mg/kg kroppsvikt.

Vid ångest och oro är en vanlig dos för vuxna 1-5 tabletter i styrkan 10 mg 2-3 gånger om dagen eller 1-2 tabletter i styrkan 25 mg 2-3 gånger om dagen. Lägsta effektiva dos bör användas under kortast möjliga behandlingstid.

Ta tabletterna tillsammans med vätska. Den lugnande effekten kommer efter ungefär 15 minuter och varar i cirka 12 timmar. Det finns ingen risk för att bli beroende av Atarax. Vid klåda och nässelutslag är det bra om du tar Atarax till kvällen, då du kan bli trött av läkemedlet.

Hur effektivt är Atarax?

Läkemedlet har effektiva anxiolytiska, hypnotiska och lugnande egenskaper. Det kan inducera känslor av avslappning och eufori.

Förutom att vara mångsidig delar inte denna medicin något av missbruk, missbruk eller beroendepotential som följer med andra liknande droger. Detta är en av de främsta anledningarna till att denna medicinering är extremt tilltalande för patienterna, eftersom en höghaltig hydroxinsyra inte kommer att vara alltför beroendeframkallande.

En annan fördel med läkemedlet är att det är snabbverkande. Du kan känna effekterna när föreningarna absorberas i mag-tarmkanalen. Och är ganska snabbt i jämförelse med många andra liknande droger.

Vad bör man överväga om man vill beställa Atarax receptfritt?

Behandling av patienter som redan har riskfaktorer för hjärtrytmrubbningar. Försiktighet rekommenderas även för patienter som tar läkemedel som sänker hjärtfrekvensen eller minskar kaliumnivåerna i blodet, eftersom även de kan öka risken för hjärtrytmproblem.

Varning för!

  • Preparatet ska inte heller användas tillsammans med alkohol.
  • Läkemedlet ska inte heller användas under graviditet eller vid amning.

Biverkningar: Atarax kan ge trötthet, sömnighet eller huvudvärk. Tröttheten är vanligast i början av behandlingen och försvinner oftast vid fortsatt användning.